äventyr i omo valley

 
I norr såg vi gränsen till Eritrea, nu har vi varit så långt söderut att vi sett Kenyas bergstoppar. Vi ville inte tillhöra de så kallade Dollarturisterna som cruisar runt i den etiopiska södern med fetdyra fyrhjulsdrivna bilar så vi hyrde en halvskruttig minibuss istället. I Arba Minch sa man att orsaken till att typ noll turister gör det är för att det då inte går att ta sig fram på grusvägarna om det regnar (men hey, man måste ju gambla lite här i livet och regnperioden är faktiskt över), väl där fick vi veta att det är olagligt att köra turister till Omo Valley i minibussar så vi fick lite problem med polisen. Vår chaufför bönade och bad med gråten i halsen inför de auktoritära polisernas oengagerade nickningar men fick betala böter ändå.
 
Annars hade vi tre grymma dagar med dessa roliga grabbar, guiden Diamond som gick som om han ägde världen och blev förbannad på alla som tyckte att vi skulle betala faranji(utlänning) prices och chauffören Tadil som bar gula manchesterbyxor och lät mig styra & växla minibussen -tills vi fick punktering, haha. Bilder är på G!

Kommentarer
Postat av: pap

hello o äntligen får man lite livstecken från er. det verkar bli mer och mer äventyrligt där nere. så ta det lugnt och känn att ni hör hemma i sweden. coola pojkar. want more pics och hoppas ni längtar jättemycket hem till regn och blåsiga dagar. love from the one and only pap. drar t england ett par dagar m lellebror tomas.

2013-11-05 @ 12:57:06
Postat av: Jonas

Det där låter ju som rena rama äventyret ju =) Härligt! Jo, men man lever ju bara en gång. Därför bör man ju chansa och ta risker lite då och då ;)

2013-11-05 @ 12:57:38
URL: http://thegamingground.com/
Postat av: Lena Rydén

Med dom coola grabbarna måste ni ju haft en go tur!
Men... underskatta inte polisen eller andra.....
Dom kan vara värre än turistjägarna.
Oj nu tjatar hon igen.... kramar!!!

2013-11-05 @ 20:28:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0