sjuk i somaliland

För att lugna er förmodade oro, titta på kartan & se att Somaliland inte är detsamma som Somalia...
 
 
Gränsen mellan Etiopien och Somaliland var en extremt lerig plats där både människor, åsnor och bilar slirade omkring i en salig röra. Taxiresan till Somalilands huvudstad Hargeisa var på grund av leran skrattretande långsam, det kändes stundvis som att åka en väldigt, väldigt långsam barnkarusell när man råkat bli lite, lite för gammal. Sträckan tog dubbelt så lång tid som beräknat och under de totalt tolv timmarna hade vi varken mat (så orutinerat!) eller tillgång till toalett. Tjoho!
 
Vi har varken sett eller gjort särskilt mycket under våra fyra dagar i Hargeisa då vi båda varit och fortfarande är sjuka. Även efter sjukhusbesök vet vi inte om det är en ofarlig magsjuka eller något slags virus vi råkat ut för, sjukhuset hade inte resurser nog att ta tester (världens orättvisor gör sig påminda ännu en gång) så vi knaprar antibiotika på vinst eller förlust. Hargeisa är en stad vars vägar består av sand och sopor, men som ur många andra perspektiv känns både rikare och modernare än Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Människorna är trevliga, alla som får höra att vi kommer från Sverige lyser upp med hela ansiktet och korsar fingrarna för att förtydliggöra hur otroligt tight våra länders relation är. Funderar lite på ordet ömsesidighet, undrar hur många svenskar som någon gång sagt "You're from Somaliland? Oooh that's very good, we are like brothers!", men ler tillbaka och hälsar att de är väldigt, väldigt välkomna till Sverige.

Kommentarer
Postat av: pap

ja herregud va tryggt och demokratiskt afrika är... intressant karta. pap hoppas det är bättre nu med era plågade och äventyrliga kroppar. lite magplågor e väl en del av resandet i fjärran land? hoppas verkligen ni repar er och kan genomföra era storstilade planer med resande på afrikas horn. hämtade en ny bok på bibblan idag. det nya afrika. verkar mkt bra. idag grått och lite regn. inga blad på träden kvar. ha det göttigt i berbera o kanske ta ett dopp i röda havets blåa och varma böljor. ENJOY och kom nu hem helskinnade och vid gott mod.
TLP

2013-11-18 @ 19:56:12
Postat av: Malva

tja, inte så värst många failed states i alla fall... vi mår väldigt mycket bättre men kommer inte att hinna ta oss till Berbera, men en ungersk kille vi lärde känna sa att det ändå var en ganska dusty stad och röda havet kommer vi ju att få njuta av i Djibouti. Har sett fram emot den boken! Ska läsa när jag kommer hem, verkar intressant.

2013-11-18 @ 20:21:28
Postat av: Hanna

Vad skönt att ni mår bättre! Jag var på sjukhuset i natt med en klasskompis som hade väldigt ont i magen och på något sätt känns det ändå lite tur att det hände nu och inte om en månad. Fast det löser sig ju alltid, på något sätt.
Jag är hemma mellan den 30 nov och 7 dec. Jag saknar dig också! Hinner du hem tills dess?

2013-11-19 @ 13:43:46
Postat av: Malva

Å, ja! Visst löser det sig men ett svenskt sjukhus är kanske ändå att föredra om man får välja ;) ja!! jag är hemma den 5:e men har då flugit hela natten så hade varit skönt om vi kan ses den 6:e, en fredag va? Kram

2013-11-19 @ 14:57:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0