ethiopian cuisine = injera

 
Maten brukar smaka lite som en axelryckning -varken gott eller äckligt, den inhemska är ofta för stark och den västerländska smaklös. Det mest traditionella är injera (en brunbeige, kall, syrlig och fluffig version av pannkaka som 90% av turisterna försöker undvika att äta efter bara en vecka i Etiopien. Misstänker att Rasmus är en av dem men jag tycker fortfarande att det är helt okej, om inte annat så dämpar syrligheten grytornas överdos av chili) och den äts varje dag, hela tiden, till allt. Jag frågade en gång vad som serverades till en viss rätt och blev genast upplyst av en man med förnöjt leende att allt serveras med injera. Tyckte att han var en riktig skojare men insåg att han talat sanning när han minuten därpå fick in spaghetti & köttfärssås -uppslevat på en injera. En annan rolig rätt är firfir, som består av... *trumvirvel*... små bitar injera på en injera! Otroligt fascinerande.
 
Dessa enorma mängder injera gör dock att det ofta råder stor förvirring när vi försöker beställa shiro (favoritgrytan gjord på kikärtspulver) med bröd istället för injera. Det går liksom inte, man kan upprepa ordet nej i all oändlighet och gestikulera med hela kroppen att man inte vill ha någon injera, och sedan få det ändå. Det verkar vara lite som att vilja beställa köttfärssås utan spaghetti, folk tror man är rent dum i huvudet. Men kanske hellre det än att äta injera tre gånger om dagen.

Kommentarer
Postat av: PAP

ha ha ha, injera på er! du skriver så bra att man trillar av stolen i bland. och som du vet är jag din fan nummer ett. lycka till med mursimötena och take care. fina fotos by the way. love from pap

2013-10-22 @ 13:01:25
Postat av: bosse

ser framemot en injeraafton hemmavid - gärna firfir!

2013-10-22 @ 18:04:04
Postat av: Lena Rydén

Hihihihi! Kul text! kram

2013-10-23 @ 20:14:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0